Toyota Gazoo Racing organiseert de allereerste Vios Sprint Cup – onderdeel van de Malaysia Championship Series, van 21-22 mei

De Toyota Gazoo Racing-kalender van 2022 in Maleisië wordt vergezeld door de Vios Sprint Cup, de allereerste editie van het evenement in de Malaysia Championship Series (MCS) dat dit weekend plaatsvindt op 21-22 mei 2022 op het Sepang International Circuit ( SIC).

De Vios Sprint Cup wordt gehouden naast en onafhankelijk van de Vios Challenge, maar behoudt het formaat van de raceserie van één merk, waarbij concurrenten het circuit op zullen gaan in identieke race-geprepareerde exemplaren van de Toyota Vios met fabriekshal – standaard motor, transmissie en ophanging, evenals identieke banden en brandstof om een ​​gelijk deelnemersveld te garanderen.

Teams van twee coureurs zullen strijden in drie generaties van de sedan uit het B-segment in de Vios Sprint Cup, met een prijzengeld van in totaal 60.000 RM voor de succesvolle deelnemers. Het raceweekend kent in totaal twee races van een uur, die elk op zaterdag en zondag worden verreden.

In totaal zullen 38 coureurs deelnemen aan de Vios Sprint Cup, en deze line-up zal bestaan ​​uit professionele racers, internationale en gentlemen-coureurs, evenals jong talent, waaronder simulatorracers. De gevestigde, succesvolle racers onder hen zijn Tengku Djan Ley, Mark Darwin, Mohd Fariqe Hairuman, Eddie Lew, Boy Wong en William Ho, terwijl de jonge sterren zullen bestaan ​​​​uit Naquib Azlan, Hayden Haikal, Mika Hakimi, Nabil Azlan, Bradley Benedict Anthony, Timothy Yeo en Alister Yoong.

Om de gelijkheid tussen de teams te garanderen, worden coureurs gekoppeld om te voorkomen dat twee ervaren racers samenwerken voor de Vios Sprint Cup. In Prima Pearl TD Racing wordt Tengku Djan gekoppeld aan Mika Hakimi, terwijl Laser Motor Racing Mark Darwin zal koppelen aan Bradley Benedict Anthony.

Axle Motorsports zal twee coureursteams voor alle tieners inzetten, waarbij Hayden Haikal wordt gekoppeld aan Vios Challenge Rookie en Gazoo Racing Young Talent Development-alumn Naquib Azlan, terwijl de tweede auto de combinatie zal zien van eerdere Formule 4 SEA-racers Alister Yoong en Muizz Musyaffa.

In het Vios Sprint Cup-formaat zullen de teams met twee coureurs op zaterdag aan afzonderlijke kwalificatiesessies deelnemen, en de coureur die met de snellere kwalificatieronde naar voren komt, moet die dag aan Race 1 beginnen. Deze race kent een verplichte pitstop tijdens de race, wanneer de tweede coureur het overneemt.

Race 2 die op zondag volgt, zal een omgekeerde grid-indeling aannemen op basis van de resultaten van Race 1 op zaterdag. Op de tweede dag begint de langzamere coureur van elk koppel de race, en net als in Race 1 is er een verplichte pitstop voor een chauffeurswissel. Zowel Race 1 op zaterdag als Race 2 op zondag beginnen met een rollende startopstelling.

Wat prijzen betreft, zal de winnaar van elk van de twee races in de Vios Sprint Cup 10.000 RM ontvangen, gevolgd door RM 8.000 voor de tweede geplaatste racer en RM 6.000 voor de derde plaats. In navolging van dit voorbeeld zullen de als vierde geplaatste coureurs RM4.000 mee naar huis nemen, en de vijfde plaats levert RM2.000 op.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Smartdrivers.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart