Google Android Auto krijgt een grote update – nieuwe look, functies, modus voor gesplitst scherm; betere schermondersteuning

Drie jaar na de laatste grote onderhoudsbeurt zal Android Auto van Google in de zomer (vanaf juni) in de Verenigde Staten opnieuw een belangrijk herontwerp krijgen. Android Auto, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2014, heeft meerdere iteraties ondergaan en het bedrijf zegt dat het nu wordt aangetroffen in meer dan 150 miljoen auto’s wereldwijd, van bijna elk automerk.

De nieuwste versie van Android Auto, onthuld op Google I/O 2022, heeft een nieuwe gebruikersinterface die zich aanpast aan verschillende autoschermformaten, iets wat zijn voorganger niet kon. Dit is een belangrijke verbetering omdat het de schermruimte maximaliseert en de gebruikersinterface standaard wordt weergegeven in een modus voor gesplitst scherm die automatisch wordt geschaald naar een breedbeeld- of portretformaat.

Een selectie van panelen met betrekking tot uw meest gebruikte functies worden allemaal op één plek weergegeven – a la Apple CarPlay – inclusief het afspelen van media, navigatie en berichten. “We hebben ontdekt dat er drie hoofdfuncties zijn die automobilisten prioriteit geven in hun auto’s: navigatie, media en communicatie”, zei Google in de release.

Er komt ook een permanent paneel voor toegang tot het app-opstartprogramma, meldingen en Google Assistant. Wat dat betreft, biedt de stemassistent van het bedrijf nu contextuele suggesties om u te helpen productiever te zijn in de auto.

Voorbeelden zijn voorgestelde antwoorden, berichten, aankomsttijden delen met een vriend of zelfs aanbevolen muziek afspelen. Bovendien kun je nu snel berichten sturen en favoriete contacten bellen met slechts één tik, en zelfs berichten beantwoorden door een voorgesteld antwoord op het scherm te selecteren.

Naast Android Auto heeft Google ook gewezen op verbeteringen die zijn aangebracht in Android Automotive OS (AAOS), het infotainmentplatform dat momenteel is ingebouwd in onder meer Volvo-modellen zoals de C40, XC40 en Polestar. Verschillende autofabrikanten hebben ook toegezegd AAOS te gaan gebruiken.

Nieuw voor AAOS is ondersteuning voor videostreaming-apps van derden, zoals Tubi en Epix Now, waardoor gebruikers naast YouTube meer opties hebben om hen bezig te houden wanneer hun voertuig geparkeerd staat. Gebruikers kunnen ook een webbrowser gebruiken en hun eigen inhoud vanaf hun telefoon casten wanneer deze functies later dit jaar beschikbaar komen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Smartdrivers.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart